Què puc fer davant les possibles GELADES?

/Què puc fer davant les possibles GELADES?
Què puc fer davant les possibles GELADES?2020-10-08T22:18:26+00:00

Preguntes més freqüents | Què puc fer davant les possibles GELADES?

Davant una previsió de baixes temperatures , i per prevenir en la mesura del possible que les instal·lacions interiors d’abastament d’aigua en pateixin les conseqüències (aigua gelada a la canonada i per tant, falta de proveïment, canonades a l’aire lliure que poden rebentar, pèrdues en els aforaments i comptadors, etc.) informen i recomanen als clients/es:

– Deixar una aixeta oberta amb un petit rajolí d’aigua corrent durant la nit, recollint aquesta aigua en banyeres i cubells per tal d’aprofitar-la posteriorment.

– “Abrigar” els comptadors, sobretot si són individuals, amb papers de diari, llana de fibra de vidre o altres materials aïllants.

– En cas de rebentament d’alguna canonada interior o del comptador, tancar alguna de les aixetes de pas, ja sigui la del propi comptador o de la instal·lació general de la vivenda. Cal avisar a un instal·lador autoritzat per a la reparació de l’avaria o a la companyia subministradora en cas de que no es pugui tancar l’aigua pels seus propis mitjans o l’avaria sigui del comptador.

– En cas que es geli la canonada d’aigua o el comptador però no hagin arribat a rebentar, es pot intentar abocar aigua calenta o projectar aire calent per tal de restablir el servei, ja que la incidència, en la majoria dels casos, es troba en les instal·lacions interiors i no a la xarxa de distribució.

Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA i Aigües de Matadepera, SA, reforcen sempre els seus mitjans d’atenció telefònica, de canvi de comptadors avariats i servei tècnic. Tot i així, tota la col·laboració que cada usuari/a pugui aportar per a controlar i prevenir les avaries interiors ens ajudarà a donar un millor servei a la població.